Elämä on jakamista

Ei ole hyvä, jos jäämme yksin elämämme kriiseissä. Yksinäisyydessä ongelmat kasvavat ja voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä. Vertaistuella ja keskusteluavulla on iso merkitys erityisesti elämän käännekohdissa. Toinen samassa tilanteessa oleva tai saman asian aiemmin kokenut voi auttaa toista eteenpäin. Siksi seurakunta tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiselle vertaistuelle. Jakaminen voi tapahtua yhtä hyvin jumalanpalveluksessa tai kirkkokahveilla kuin myös erilaisissa pienryhmissä.

Sururyhmät

Sururyhmä on vakiintunut vertaistuen muoto. Maksimissaan kahdeksan osanottajan pienryhmä kokoontuu noin viisi kertaa viikon välein. Vuosittain kokoontuu yleensä kaksi ryhmää, toinen keväällä ja toinen talvella. Ryhmiä ohjaajat diakoni ja pappi. Ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen, ja omaisensa menettäneitä kutsutaan mukaan kirjeitse. Lisätietoja löydät kirkollisista ilmoituksista.

AA-ryhmä

Anonyymien alkoholistien -ryhmä kokoontuu viikottain Ystävyydenkulmassa. Älä jää yksin alkoholiongelmasi kanssa! Lisätietoja täältä

Parisuhteen palikat

Parisuhteen palikat on ev.-lut. kirkon ja sen yhteistyötahojen ohjelma parisuhteiden tukemiseksi. Ohjelma sisältää mm. painettua ja netissä olevaa materiaalia, parisuhdetapahtumia ja koulutuksia. Mikäli toiminta kiinnostaa, sinun on mahdollista kouluttautua seurakunnan tuella vapaaehtoiseksi ohjaajaksi ja olla mukana järjestämässä Parisuhteen palikat -toimintaa kotiseurakunnassasi.

Tutustu lisää: Parisuhteen palikatLinkki avautuu uudessa välilehdessä