alba ja tennarit - rippikoulu vuonna 2018

Rippikoulu

Rippikoulu – ikimuistoinen pysähdyspaikka

 

Suomessa rippikoululla on pitkät perinteet. Leirejä on pidetty noin 1980-luvulta lähtien, ja ne ovatkin kaikkien suosituin muoto käydä ripari. Isossakyrössä, kuten koko Suomessa, lähes koko ikäluokka käy edelleen riparin. Moni liittyy myös kirkon jäseneksi riparin jälkeen käymällä kasteella ennen konfirmoimista. Rippikoulu käydään yleensä noin 15-vuotiaana eli 8. luokalla. Rippikoulun voi käydä myöhemminkin esimerkiksi armeijassa.

Rippikoulu on ennen kaikkea kasteopetusta. Siinä syvennytään uskoon, johon nuori on kastettu pienenä vauvana. Se on myös pysähdyspaikka nuorelle, jossa saa mahdollisuuden pohtia itseä askarruttavia kysymyksiä. Riparilla moni miettii Jumalan olemassaoloa, elämän tarkoitusta, ihmisarvoa ja monia muita kysymyksiä. Riparilla suhtaudutaan avoimeksi nuoren mietteisiin ja autetaan häntä löytämään oma näkökantansa asioihin.

Rippikoulussamme Isossakyrössä oppikirjana käytetään Raamattua, virsikirjaa sekä Lutherin Vähä-Katekismusta. Raamatun ja Vähä-Katekismuksen nuoret saavat seurakunnalta lahjaksi. Rippikoulun opettajina toimivat nuorisotyönohjaaja, papit sekä kanttori. Kysy rohkeasti lisätietoja riparista!

 

Käy tutustumassa valtakunnalliseen sivustoon ripari.fi sekä katso ihmeessä alla oleva Daikinin musiikkivideo, jossa vilahtaa eräs tuttu isokyröläinen.

YouTube-video

alba ja hihat - rippikoulu

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja, virkavapaalla
Nuorisotyöohjaaja, vs
Pappilanmutka 1
61500 ISOKYRÖ