Hautajaiset

Läheisen ihmisen kuollessa suru varjostaa elämän. Kuolema vie meidät rajalle. Luopumisen hetkellä voimme jättää menetetyn läheisen elämän suurempiin käsiin. Kristinuskon sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä.

Vaikka läheisen kuolema pysäyttää meidät ja vie meidät surun maailmaan, joudumme samaan aikaan hoitamaan monia käytännön asioita ja tekemään erilaisia valintoja. Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena, kun suunnitellaan hautajaisia ja hoidetaan hautajaisiin liittyviä käytännön järjestelyissä. Työntekijöiltä saat myös keskusteluapua surun keskellä. 

Miten lähteä liikkeelle hautajaisjärjestelyissä? Olemme laatineet tiiviit ohjeet hautajaisjärjestyistä Isonkyrön seurakunnassa. Voit tutustua ohjeisiin lataamalla pdf-tiedoston tästä.

Voimia ja siunausta suruusi ja kaipaukseesi.
 

"Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan." (Joh. 14:1-2)

Sururyhmä

Sururyhmä on vertaistukeen perustuva ryhmä läheisensä noin vuoden sisällä menettäneille. Kokoontumisissa käydään lapi menetystä ja surun vaiheita. Ryhmä toimii tavoitteellisesti ja luottamuksellisesti. Sururyhmiä järjestetään vuodessa kaksi, keväällä ja syksyllä.