Vuoden 2016 alusta lähtien Isonkyrön seurakunnan hautausmailla hautakivien oikaisemiset tehdään ainoastaan haudoilla, joissa on voimassa vähintään viiden vuoden hoitosopimus. Tilauksesta tehtäviä kivienoikaisuja ei siis yleisesti jatkossa enää tehdä. Tämä on yleinen käytäntö lähes kaikissa seurakunnissa. Uusia haudanhoitosopimuksia tehdään tällä hetkellä vain vuodeksi kerrallaan, joten kivenoikaisu koskee vain vanhoja sopimuksia.

Kivenoikaisupalveluita tarjoavat mm. alueen kiviveistämöt ja yksityisiä haudanhoitopalveluita tarjoavat yrittäjät. Heidän ilmoitteluaan on mm. Pohjankyrö-lehdessä.

Kesäkausi hautausmailla: Ensimmäiset kausityöntekijät aloittavat työt toukokuun alusta, jolloin alkavat mm. hoitohautojen kunnostustyöt.

Vesipisteet hautausmailla avataan (säiden niin salliessa) perinteiseen tapaan äitienpäiväviikonlopuksi eli 6.5. mennessä. Taukotuvan päässä oleva vesipiste on avoinna muulloinkin. Kirkkohautausmaan pääportin vieressä on hautausmaan kävijöiden käyttöön tarjolla myös rollaattori.

Roskien lajitteluun toivotaan hautausmaalla kävijöiden kiinnittävän erityistä huomiota. Seurakunnalla on tavoitteena kierrättää ja tehdä maatuvasta jätteestä multaa. Tätä tarkoitusta varten on rakennettu muutama vuosi sitten iso kompostointialue. Toiminnassa on kuitenkin ongelmia, sillä maatuvan jätteen sekaan päätyy erittäin paljon karkeaa eli poltettavaa jätettä, pääasiassa muovia (pääasiassa hautakynttilöitä).

Muistathan siis, että
* maatuva jäte laitetaan vihreäkantisiin jäteastioihin ja
* karkea eli poltettava jäte laitetaan harmaakantisiin jäteastioihin. 
Tämä on tärkeää - näin säästämme luontoa ja saamme kierrätyksen oikeasti toimimaan!

Jäteastioihin päätyy myös patterillisia kynttilyhtyjä. Patterit ovat ongelmajätettä, jotka tulisi palauttaa niiden keräyspisteisiin (mm. jäteasemilla ja monissa kaupoissa). Mikäli patterikäyttöinen kynttilälyhty ei ole enää toimiva, irrotathan siitä patterit jättäessäsi lyhdyn jäteastiaan.

Isonkyrön opaskerho järjestää kesän mittaan myös opastettuja hautausmaakierroksia, joiden kautta historia elää eri tavalla.

Tervetuloa kesäkaudella hautausmaille hiljentymään hautojen hoitamisen yhteydessä tai muuten vain!