Rippijuhla

Isonkyrön seurakunnassa rippikoulun käy vuosittain yli 50 nuorta eli lähes koko ikäluokka. Rippikoulun suosio on säilynyt suurena.

Rippikoulun laajuus on 80 tuntia. Siihen liittyy erilaisiin tapahtumiin osallistumista, vierailuja ja retkiä. Leirijakso on yleensä kuuden päivän mittainen. Jos leirimuotoinen rippikoulu ei ole nuorelle mahdollinen niin hänelle voidaan järjestää myös yksityisrippikoulu.

Talvirippikoululeiri pidetään yleensä hiihtolomalla ja kesäryhmän leiri kesä- tai heinäkuussa riippuen leirikeskuksesta. Koska Isonkyrön seurakunnalla ei ole omaa leirikeskusta, on talvileiri yleensä pidetty Viitasaaren seurakunnan leirikeskuksessa, Lummeniemessä, ja kesäisin leirejä on pidetty Wanhassa Karhunmäessä Lapualla ja hiippakuntakartanossa Kuortaneella. Vuonna 2017 talvirippikoululeiri pidetään Viitasaaren Lummeniemessä ja kesän rippileiri Wanhassa Karhunmäessä Lapualla.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan. Siinä nuoren puolesta rukoillaan, että hänen uskonsa Jeesukseen vahvistuisi.

Rippijuhlan voi järjestää kotona tai esim. seurakunnan tiloissa. Tiloja voi kysellä kirkkoherranvirastosta.

Rippikoulun jälkeen nuoren on mahdollisuus osallistua seurakuntakouluun eli Sekoon, jonka käymällä saa pätevyyden mm. isosen, kerhonohjaajan ja pyhäkoulunopettajan tehtäviin.

Rippikoulutyöstä vastaa nuorisotyönohjaaja Päivi Väkiparta.

Jäikö rippikoulu rästiin?

Ei hätää. Rippikoulun voi suorittaa aikuisenakin. Aikuisena voit käydä rippikoulun yksityisesti tai pienessä ryhmässä. Uusi ja toimiva tapa on tehdä aikuisrippikoulu verkossa (klikkaa banneria yllä).

Osa aikuisista tulee rippikouluun, kun suunnitelmissa on kirkkohäät. Joku on saanut kutsun kummin tehtävään, mikä edellyttää rippikoulua ja konfirmaatiota. Joku taas etsii elämänsä suuntaa ja tarkoitusta. Rippikoulu onkin hyvä mahdollisuus punnita elämän arvoja ja valintoja.

Useimmiten rippikoulu päättyy konfirmaatioon, mutta rippikoulun voit myös käydä tulematta konfirmoiduksi tai hoitaa konfirmaatio "huomaamattomasti" messun yhteydessä. Aikuisrippikoulu ei maksa mitään.

Aikuisrippikoulu-sivuston kautta rippikoulun tekeminen vaati yhteyden oman seurakunnan pappeihin ja sopimisen tehtävistä ym. käytännön asioista. Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat käydä aikuisrippikoulun!

Hartaus rippikoululeirillä Lummeniemessä

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Lapsikaste on tavallisin tapa liittää kirkon jäseneksi. Luterilaisessa kirkossa kastetaan myös nuoria ja aikuisia – siis kaikenikäisiä.

Luterilainen kirkko kastaa kaikenikäisiä