Rippijuhla

Isonkyrön seurakunnassa rippikoulun käy vuosittain yli 50 nuorta eli lähes koko ikäluokka. Rippikoulun suosio on säilynyt suurena.

Rippikoulun laajuus on 80 tuntia. Siihen liittyy erilaisiin tapahtumiin osallistumista, vierailuja ja retkiä. Leirijakso on yleensä kuuden päivän mittainen. Jos leirimuotoinen rippikoulu ei ole nuorelle mahdollinen niin hänelle voidaan järjestää myös yksityisrippikoulu.

Talvirippikoululeiri pidetään yleensä hiihtolomalla ja kesäryhmän leiri kesä- tai heinäkuussa riippuen leirikeskuksesta. Koska Isonkyrön seurakunnalla ei ole omaa leirikeskusta, on talvileiri yleensä pidetty Viitasaaren seurakunnan leirikeskuksessa, Lummeniemessä, ja kesäisin leirejä on pidetty Wanhassa Karhunmäessä Lapualla tai Ilmajoen seurakunnan Kalajaisten leirikeskuksessa.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan. Siinä nuoren puolesta rukoillaan, että hänen uskonsa Jeesukseen vahvistuisi.

Rippikoulun jälkeen nuoren on mahdollisuus osallistua isoskoulutukseen, jonka käymällä saa pätevyyden mm. isosen, kerhonohjaajan ja pyhäkoulunopettajan tehtäviin.

Rippikoulutyöstä vastaa nuorisotyönohjaaja.

Jäikö rippikoulu rästiin?

Ei hätää. Rippikoulun voi suorittaa aikuisenakin. Aikuisena voit käydä rippikoulun yksityisesti tai pienessä ryhmässä.

Osa aikuisista tulee rippikouluun, kun suunnitelmissa on kirkkohäät. Joku on saanut kutsun kummin tehtävään, mikä edellyttää rippikoulua ja konfirmaatiota. Joku taas etsii elämänsä suuntaa ja tarkoitusta. Rippikoulu onkin hyvä mahdollisuus punnita elämän arvoja ja valintoja.

Useimmiten rippikoulu päättyy konfirmaatioon, mutta rippikoulun voit myös käydä tulematta konfirmoiduksi tai hoitaa konfirmaatio "huomaamattomasti" messun yhteydessä. Aikuisrippikoulu ei maksa mitään.

 Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat käydä aikuisrippikoulun!

Hartaus rippikoululeirillä Lummeniemessä

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Lapsikaste on luterilaisessa kirkossa tavallisin tapa liittyä kirkon jäseneksi, mutta kasteelle voit tulla minkä ikäisenä tahansa. 

Luterilainen kirkko kastaa kaikenikäisiä