Uutislistaukseen

kynttilanpaiva2015.jpg

Pyhäinpäivän vietto Isonkyrön seurakunnassa

29.10.2020 14.59

Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna la 31.10. Perinteisesti Isonkyrön pääkirkossa on järjestetty pyhäinpäivän illalla muistojumalanpalvelus, jossa on luettu jokaisen vuoden aikana poisnukkuneen seurakuntalaisen sekä Isonkyrön seurakunnan hautausmaille hautaan laskettujen nimet ja sytytetty muistokynttilä. Tähän tilaisuuteen on aiempina vuosina kutsuttu henkilökohtaisella kirjeellä jokaisen poisnukkuneen omaisia.

Tänä vuonna pyhäinpäivää vietetään eri puolilla Suomea eri tavoin. Syy tähän on koronaepidemia. Omaa paikkakuntaamme sitovat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Isonkyrön kunnan antamat suositukset. Isonkyrön kunta ohjeistaa tapahtumajärjestäjiä näin:

”Isonkyrön kunta ei järjestä yli 20 hengen tapahtumia lokakuussa 2020 ja suosittelee muiden tapahtumajärjestäjien toimivan samoin.” (Isonkyrön kunta, Koronavirustiedote 6.10.2020)

Seuraamme tätä ohjeistusta ja pahoitellen kerromme, että rajoitukset estävät perinteisen iltakirkon järjestämisen. Erityisesti mielissämme ovat ne omaiset, jotka joutuivat jo hautajaisjärjestelyjen kanssa tekemään muutoksia viime keväällä koronaepidemian ensimmäisen aallon aikana.

Pyhäinpäivän ohjelma Isonkyrön seurakunnassa:

La 31.10 klo 10 pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus kirkossa.

Tähän tilaisuuteen voimme tämän hetken ohjeiden mukaan osallistua vain yhteensä 20 seurakuntalaista. Jumalanpalveluksen kulkua voi seurata seurakuntamme Facebook-sivun kautta ja jumalanpalvelus on katsottavissa myös tilaisuuden jälkeen. Jumalanpalveluksessa sytytetään muistokynttilät vuoden aikana kuolleiden muistolle. Jos haluat, ettei oman läheisen poisnukkuneen nimeä sanota ääneen striimattavassa jumalanpalveluksessa, otathan yhteyttä seurakuntaan. Sytytämme kynttilän tällöin hiljaisuudessa.

La 31.10. klo 17–20 muistokynttilät loistavan Isonkyrön kirkon alttarilla.

Kirkon ovet ovat auki kolme tuntia. Olet tervetullut kirkkoon. Sisään kuljetaan ainoastaan pääoven kautta. Sisätiloissa voi oleskella yhtä aikaa vain 20 henkilöä. Pääovella seurakunnan työntekijä ottaa saapujat vastaan ja huolehtii väkimäärästä. Kirkossa on paikalla seurakunnan työntekijöitä ja välillä kuullaan myös musiikkia. Seurakunta lahjoittaa hautakynttilän haudalle vietäväksi.

Olet tervetullut osallistumaan näihin tilaisuuksiin omalta paikaltasi haluamallasi tavalla. Pyhäinpäivän ilta on kynttilöiden ilta. Kynttilät syttyvät taas kirkossa, haudalla ja kodeissa. Kynttilä liekki on muistamisen, toivon ja Kristuksen merkki. Kynttilä loistaa Jumalan valoa. Valo riisuu pelon ja vaatettaa murheellisen toivolla ja kiitollisuudella.

Isonkyrön seurakunnan ja työntekijöiden puolesta,

 

Satu Linko

kirkkoherra