nuoria nuorten veisukirja kädessä

Rippikoulusta Sekoon, Sekosta seurakuntaan!

Mikä Seko?

Seko eli Seurakuntakoulu on rippikoulun käyneille nuorille tarkoitettu noin lukuvuoden mittainen koulutus. Sekossa opiskellaan sekä käytännön elämäntaitoja että syvennetään tietoa kristillisestä uskosta ja jatketaan siitä, mihin rippikoulu jäi.

Miksi Sekoon?

Mikäli sinua kiinnostaa isostoiminta leireillä, kerhon ohjaaminen, musiikki tai sinulla on erityinen vahvuus ja taito, jota voisit hyödyntää seurakunna nuorisotyössä, niin Seko on juuri sinulle! Erityinen taitosi voi olla vaikka piirtäminen, tai hallitset yhden tai useampia soittimia ja tykkäät kuoro- tai bänditoiminnasta, tai intohimosi olisi päivittää nuoristyön insta-tiliä tai aloittaa nuorten blogi. Mitä tahansa se onkaan, tule Sekoon :)

Mitä Sekossa tehdään?

Seko kokoontuu pappilassa noin kahden viikon välein pari tuntia kerrallaan. Sekossa opiskellaan käytäntöä painottaen ryhmän ohjaajista, improvisaatiota, musiikkia, kristinuskoa, hartauden pitämistä sekä esimerkiksi ensiaputaitoja. Sekossa pääsee myös parittain kerhovierailuille, tekemään ohjelmaa nuorteniltoihin sekä pitämään parin kanssa hartauden jollain Seko kerralla.

Mitä Sekon jälkeen?

Sekosta saat keväällä tehtävään siunaamisen jälkeen päättötodistuksen. Päättötodistuksen saat, mikäli olet osallistunut molemmille Seko-leireille (toinen syksyllä ja toinen keväällä) sekä käynyt vähintään puolet opiskelukerroista.