Seurakuntavaalit ovat 20.11.2022

Isonkyrön seurakuntaan valitaan uudet luottamushenkilöt ensi syksyn vaaleissa kaudelle 2023–2026. Vaalipäivä on 20.11.2022. Ennakkoäänestys järjestetään 8.−12.11.2022.

Vaaleissa valitaan Isonkyrön seurakunnan kirkkovaltuustoon 15 jäsentä. Kirkkovaltuusto päättää paikallisesti seurakunnan toimintaan, henkilöstöön ja talouteen liittyvistä asioista.

Seurakuntien luottamushenkilöt vaikuttavat osaltaan laajemminkin siihen, millainen on kirkon ja erityisesti Isonkyrön seurakunnan tulevaisuus. Paikalliset luottamushenkilöt valitsevat aikanaan maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen, joka on koko kirkon korkein päättävä elin.

Seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, jossa jo 16-vuotiaat saavat äänestää. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen.

Valitsijayhdistysten perustaminen ja ehdokasasettelu on käynnistynyt

Ehdokasasettelu syksyn seurakuntavaaleihin on käynnistynyt, ja se päättyy 15.9.2022.
Ehdolle asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat on jätettävä hyväksyttäviksi 15.9.2022.

Valitsijayhdistysten taustat voivat olla hyvin erilaisia. Yhdistyksen taustalla voi olla esimerkiksi puolue tai herätysliike, mutta valitsijayhdistyksen voi perustaa myös esimerkiksi kaupunginosan tai jonkin yhdistävän paikallisen teeman äärelle. Ehdokkaita voi yhdistää ajatus vaikkapa nuorten aseman vahvistamisesta, ympäristötyön tai jumalanpalveluselämän kehittämisestä tai tasa-arvon edistämisestä kirkossa.

Lisätietoa seurakuntavaaleista ja ehdolle asettautumisesta saat Seurakuntavaalit.fi -sivustolta.