Uutislistaukseen

Vanhan kirkon keskustelutilaisuus

Vanhan kirkon remontti etenee.

IMG-20230920-WA0000 (2).jpg

Keskiviikkona 5.6. klo 18 järjestetään Isonkyrön seurakuntatalossa keskustelutilaisuus, jossa seurakuntalaisilla on mahdollisuus kysyä Isonkyrön Vanhan kirkon remonttiin liittyvistä asioista.

Alkusysäys keskustelutilaisuuden järjestämisestä nousi viime syksyllä uuden kirkkolain tultua voimaan heinäkuussa. Uusi kirkkolaki kannustaa seurakuntia järjestämään seurakuntalaisia laajasti kiinnostavista asioista yleisiä keskustelutilaisuuksia.

Kirkkoneuvosto päätti Vanhan kirkon keskustelutilaisuuden järjestämisestä seurakunnan vastaanotettua adressiin, joka oli otsikoitu "Vanhan kirkon hautoja ei saa siirtää". Adressissa viitataan Vanhan kirkon lattian alta löytyneiden luufragmenttien mahdolliseen kohtaloon. Luut ovat olleet silmin nähtävissä lattian poistamisen jälkeen maan pinnalla ja kun irrallaan ollutta pintamaata on poistettu, on myös kaikki nähty orgaanien aines siivilöity ja otettu talteen. Kirkkoneuvosto tulee tekemään päätöksen siitä, mihin löytyneet luut tullaan kätkemään uudelleen. 

Keskustelemassa mukana ovat arkkitehti Gunilla Lång-Kivilinna, arkeologi Kalle Luoto, kirkkoherra Satu Linko ja vt. talouspäällikkö Maria Tirkkonen sekä Isonkyrön seurakunnan luottamushenkilöitä.

Tule mukaan kaikille avoimeen tilaisuuteen. Kahvitus alkaa klo 17.30.

23.5.2024 15.51