Hyppää sisältöön

Isonkyrön seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla lähes kaikki tapahtumat ja kokoontumiset ajalla 13.3.–5.4. Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin Isonkyrön alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista. Toiminnan peruuttaminen määräajaksi on perusteltua erityisesti siksi, että seurakunnan toimintaan osallistuu paljon ikäihmisiä, jotka on luokiteltu riskiryhmään. Seurakunnan toiminnan ja tehtävien on oltava kaikille turvallisia. Isonkyrön seurakunta haluaa kantaa vastuunsa tässä vaiheessa.

Seurakunta turvaa perustehtävänsä pitämällä Isonkyrön pääkirkossa jumalanpalveluksen sunnuntaisin klo 10. Paikalla on vain jumalanpalveluksen toimittavat henkilöt. Jumalanpalvelus lähetetään suorana ja on nähtävissä seurakunnan nettisivujen etusivun alaosassa ja seurakunnan Facebook-sivulla. Kirkko on avoinna klo 13 saakka jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Seurakunnan papit ovat paikalla keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.

Seurakunta turvaa kirkollisten toimitusten toteutumisen. Hautaan siunaamiset, kasteet ja vihkimiset järjestetään sovitusti. Talvileirin konfirmaatio siirretään. Suunniteltu uusi konfirmaatiopäivä on su 7. kesäkuuta. Seurakunnan työntekijät eivät osallistu toimitusten jälkeisiin tilaisuuksiin tai juhliin.

Kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse. Kaikki säännöllinen viikkotoiminta, leirit, retket, yhteisöruokailut, konsertit ja muut kokoontumiset perutaan.

Seuraamme tilannetta koko ajan ja tarvittaessa päivitämme poikkeustilanteessa noudatettavan ohjeistuksen.

Lisätietoja antaa kirkkoherra Satu Linko, p. 044 559 8764, satu.linko@evl.fi

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä keskusteluapua varten. Työntekijöiden yhteystiedot löytyvät seurakunnan nettisivuilta.

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

  • Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista televisiosta, radiosta tai verkossa.
  • Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun.
  • Pidä yhteyttä ystäviisi soittamalla tai muulla tavoin tapaamisen sijasta.